onsdag den 9. december 2009

cheesy

Kan man gøre som man vil?
Ja, man kan gøre præcis som man vil.
Men vælger vi så at gøre det vi vil?

Hvis ikke man vælger at gøre som man vil - er man så bevidst om, at man ikke gør det?

Vi har friheden til at vælge. Men, med friheden følger et valg, og med valg følger et fravalg, en konsekvens og et ansvar. Forstår du, har man lyst til at dræbe en person (...) undlader man oftest af gøre fordi man kender konsekvensen deraf. Men muligheden for bevidst at vælge at gøre det, er der.
I og med man ikke gør det - underlægger man sig så systemet og flyder i et med alle andre mennesker som heller ikke ville gøre det?


Vælger man på den anden side bevidst ikke at gøre det - har man så fremhævet sig selv fra mængden, som alligevel ikke ville gøre det?
Når dette er sagt, er der så en forskel fra det bevidste valg og det gængse? Altså, fravælger du det, fordi alle andre gør det - eller vælger du bevidst ikke at gøre det?

Vælger du derimod at gøre det, har du nok psykotiske træk (...) Trods de psykotiske træk, er du så alligevel - på det stadie - mere bevidst om dig selv end den stereotype borger, som ikke ville gøre det? Gør du det derimod fordi dine venner gør det (læs: slår andre ihjel) er du vel på samme plan som de der ikke gør det - uden at vælge ikke at gøre det. (Tror lige at jeg har kategoriseret psykopater, og folk der bevidst ikke slår ihjel i den samme gruppe..hm)

Et eller andet sted synes vi mennesker at underlægge os de helt konkrete krav baseret på vores fællesskabsfølelse og empati. Til trods for at vi har valget. Her er det yderligere svært at skelne de bevidste vælgere, fra de som vælger efter de bevidste. I og med at de ligner hinanden - også ud fra deres valg. Og det skærer os tilsyneladende over en kam.

Hermed ikke sagt, at vi alle nu skal rende ud af vores små huse og dolke hinanden, for at gøre os selv bevidste i form af et valg.
Men, vælger du i kraft af dig selv eller andre? ..vi er bare blevet så afhængige. Hvis vi overhovedet har valget længere.
.....det er irriterende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar